Persoonlijke coaching

Meer dan de helft van de werkgevers heeft medewerkers met problematische schulden in dienst. Een groot probleem op de werkvloer, want zij nemen hun problemen mee naar het werk.

De feiten:

62% van de werkgevers heeft personeel met financiële problemen, waarvan 46% loonbeslag heeft;

Kostenindicatie: € 13.000 per werknemer per jaar;

Gemiddeld duren de financiële problemen 6-24 maanden;

De daadwerkelijke loonbeslag duurt gemiddeld 6-12 maanden.

Deze kostenindicatie van € 13.000 is gebaseerd op een voltijds dienstverband en een modaal inkomen en bestaat uit de volgende posten:

20% minder productief;

7 extra ziekteverzuim dagen;

3 uur afhandeling van loonbeslag.

Hoe herken je een werknemer met schulden?

Mijn medewerker heeft nu al een aantal keer om een voorschot gevraagd.

Mijn medewerker maakt de laatste tijd vaker (kleine) fouten die hij eerder niet maakte. Zijn concentratie lijkt slechter te worden.

Mijn medewerker meld zich vaker dan gemiddeld ziek.

Er is loonbeslag gelegd op het salaris van mijn medewerker.

Wanneer je het vermoeden hebt dat een medewerker financiële problemen heeft, probeer dan eerst één op één en op een rustig moment het gesprek hierover aan te gaan. De medewerker hoeft hierbij niet (gelijk) openheid van zaken te geven, er is namelijk een grote kans dat schaamte een grote rol speelt.

Probeer voor zover dit mogelijk is aan te geven dat je bereid bent te helpen waar nodig. Dit kan bijvoorbeeld door het bieden van een voorschot of wanneer gewenst het (tijdelijk) aanbieden van meer uren. Om de financiële situatie structureel aan te kunnen pakken, kun je ook een budgetcoach aanbieden.

Budgetcoaching met een lach,
samen lukt het!

Graag zou ik alle werknemers die financiële problemen hebben, weer gelukkig zien, rust willen bieden, zonder geldzorgen. Dit wordt gerealiseerd in 3 door te nemen fasen.

  • Inventarisatie
  • Begeleiding
  • Nazorg